Nielsenlisette.reismee.nl

Even een tussenstop in Delhi

We zijn nog geen 24 uur onderweg en we moeten mogelijk nu al onze plannen aanpassen. Wat is er gebeurt? We zijn dinsdagochtend perfect vanaf Schiphol vertrokken, het leek er nog even op dat Joris Linssen (Hello Goodbye) nog even met ons wilde babbelen alleen vond hij ons verhaal niet interessant genoeg. Onze 15 ‘minutes of fame’ komen mogelijk later nog.

De overstap in Londen ging ook prima, vlucht was vervolgens ook erg prettig en ook onze bagage kwam tegelijkertijd met ons in Delhi aan. We wisten dat we daarna een lange zit hadden; rond 5.30 landden we in Delhi en om 13.30 vertrok het volgende vliegtuig. Omdat we het wisten was het ook een minder groot probleem, daarnaast checkten we als eerste voor deze vlucht in en hierdoor hadden we mooie plekken met veel beenruimte.

De tijd ging redelijk vlot, hebben we o.a. met verschillende mensen gesproken (uiteraard ook Nederlanders) en 13.00 (moment van instappen) kwam steeds dichter. Er was alleen een probleem; geen vliegtuig. Al snel kregen we te horen dat we met een uur vertraging te maken hadden en vervolgens bleek dat ook deze tijd niet gehaald zou worden. Uit het niets kwam vervolgens het bericht dat de vlucht geannuleerd was, dit i.v.m. overheids restricties. Op dat moment passen toeristen, vluchten naar Kathmandu worden voornamelijk door toeristen gebruikt, zich direct aan de lokale gebruiken: een zootje bij de incheckbalie. Uiteraard was ik benieuwd of er geen andere mogelijkheden waren; bijvoorbeeld overboeken naar de 16.00h vlucht van een andere maatschappij (maatschappij uit Nepal). Volgens Kingsfisher, onze maatschappij, zou deze ook niet gaan omdat er na 17.09h ,lokale tijd, er op Kathmandu niet meer geland mag worden. Dit i.v.m. de stand van de zon. De vlucht was dusdanig vertraagd, dat deze na dit tijdstip zal landen. Vreemd verhaal, maar is uiteraard mogelijk. Opvallend is wel dat de maatschappij uit Nepal wel is vertrokken.

En nu.. Ik denk dat we gelijk de Indiaanse Radar mogelijk bellen voor een warme douche, want Kingfisher heeft het goed opgepakt. We zitten inmiddels lekker in een hotel met de fantastische naam (Hotel Shanti Palace), zal wat foto’s op de site zetten. Vervolgens krijgen we straks een diner aangeboden, alles op kosten (inclusief taxi) van Kingfisher. Elk nadeel…. De reis naar het hotel was bijvoorbeeld een mooie kennismaking met India; heerlijke chaos op de weg.

Gelukkig is het hotel beter als de naam doet voorkomen, wel zitten we naast de A4 van de vluchtluchthaven. Morgen vertrekken we als het mogelijk is als nog naar Kathmandu, misschien via een extra vlucht of via een andere maatschappij. Wel zijn er geen garanties. We hebben daarom al besloten dat als het morgen niet lukt, we Nepal laten zitten. De kans dat we de dag er na wel op een vlucht zitten is mogelijk groter, maar als het niet lukt is het zonde van onze dagen.

Het is hier nu 18.00h, eerst lekker even douchen en daarna lekker eten.

Jullie ook fijne vanavond en we houden jullie op de hoogte.

Niels en Lisette©

Marco, Denise & Kayla

Hi zusje en Niels,

Leuke website, kunnen we allemaal lezen wat jullie allemaal beleven. Wij willen jullie heel veel plezier wensen met jullie rondreis en we zien jullie in oktober wel verschijnen.

Toedels
Marco en Denise
en natuurlijk een dikke kus en knuffel van Kayla

Silvia

He Niels en Lis!

Leuk begin van jullie reis, hoort er allemaal bij haha.
Goed dat alles wel zo netjes geregeld was.

Heel veel plezier en we horen wel waar de reis uiteindelijk naar toe is gegaan.

XXX Sil

Bes en Cees van Vliet

Lieve Lisette en Niels,genoten van jullie eerste contact via skyp gisteren, deed ons erg goed. Alvast heel veel plezier de komende 14 dagen wanneer jullie de bergen in gaan en wij geen contact zullen hebben. Zien uit naar jullie eerste contact na zaterdag 20 november. Geniet maar pas ook op elkaar en tot wederhoren.

Liefs Bea en Cees

piet en marianne

succes in de bergen, wat leuk dat dit nieuws zomaar
binnen komt rollen,we vinden het leuk om te volgen,
wat jullie allemaal gaan beleven.
H.G.